GDPR izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

Ova izjava kreirana je sa svrhom informiranja korisnika web stranice o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na www.sulislife.com te kako bismo obavijestili korisnike o načinu na koji brinemo o njihovoj privatnosti.

Molimo Vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Prikupljanje podataka

Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite registracijski obrazac ili prilikom prijave na newsletter.

Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem „kolačića“. Kliknite ovdje kako biste pročitali našu politiku o kolačićima.

Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije podstranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

Obrada podataka

Podatke dobivene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe

- kako bismo odgovorili na postavljeni upit ili zahtjev,
- radi procesiranja Vaše ponude,
- radi izvršenja naših obveza iz ugovornog odnosa s Vama preko našeg webshopa ili u fizičkoj trgovini.
- kako bismo omogućili podnošenje reklamacija i povrate robe
- kako bismo omogućili zamjenu robe u sklopu jamstva
- kako bismo omogućili razne načine plaćanja
- kako bismo omogućili rezervaciju i preuzimanje robe

 Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sljedeće podatke:

- ime i prezime
- adresa
- OIB
- adresa e-pošte
- broj telefona
- bankovni podaci (broj računa, IBAN, banka)
 

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni djelatnicima SULIS LIFE, obrt za trgovinu kao i drugim osobama ako je to nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo nastavite čitati ovaj tekst.

  • ime i prezime, adresu dostave i broj telefona koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dajemo na uvid našem partneru za logistiku (General Logistics Systems Croatia d.o.o.), a iz razloga jer je to jedini način da Vam zatraženi paket dostavimo na kućnu adresu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti isključivo u svrhu kontaktiranja prilikom isporuke paketa za dostavu.

 

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

    U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo dijeliti sljedećim kategorijama primatelja podataka:

    - SULIS LIFE, obrt za trgovinu > zaposlenici

    - dostavne službe > GLS

    - održavanja softwarea > markostarcevic.com

    - davatelji usluga naplate i banke > CorvusPay - CorvusInfo d.o.o., ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D.

    - od gore navedenih poslovnih partnera zahtijevamo da uvijek budu u skladu s primjenjivim zakonima, propisanim pravilima zaštite osobnih podataka, te da obrate pozornost na povjerljivosti primljenih osobnih podataka naših korisnika.

    - zatim stalne treće strane kako sljedi:

    - ukoliko je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke SULIS LIFE, obrt za trgovinu

    - poštivanje Zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.

    - provjere ili kontrole sukladnosti s pravilima i ugovorima SULIS LIFE, obrt za trgovinu

    - zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke SULIS LIFE, obrt za trgovinu ili njenih klijenata

    - u vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prijenosa ili prodaje cjelokupnog ili dijela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promjenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom cjelokupnog ili dijela poslovanja tvrtke SULIS LIFE, obrt za trgovinu

    Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

    Uporaba kolačića

    Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu politiku o kolačićima ovdje.

    Zaštita vaših podataka

    Za zaštitu osobnih podataka koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili naše usluge ili neke pogodnosti. Osim toga, educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

    Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama. SULIS LIFE shop pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, tj. do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na WEB shop-u, odjavite se sa newslettera ili zatražite brisanje profila slanjem zahtjeva na e-mail adresu info@sulislife.com, SULIS LIFE, obrt za trgovinu, Podatke će obrisati odmah bez zadržavanja, osim u slučaju da postoji nepodmireno dugovanje ili reklamacija na čekanju, gdje ćemo pričekati da ne budete oštećeni, a nakon toga ćemo obrisati profil.

    Prava pojedinaca

    Ako želite znati posjedujemo li i obrađujemo Vaše osobne podatke, ili ako želite pristupiti osobnim podacima koje imamo o vama, molimo Vas da nas kontaktirate na info@sulislife.com.

    Također možete zahtijevati informacije o: svrsi obrade podataka, kategorijama osobnih podataka pod obradom; tko je još izvan naše tvrtke primio Vaše osobne podatke od nas; koji je izvor osobnih podataka (ako ih niste izravno dali nama); i kako dugo ćemo čuvati podatke. Imate pravo na ispravak osobnih podataka koje posjedujemo ako su oni netočni. Također možete, uz određene iznimke, zatražiti da izbrišemo Vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Možete tražiti da prestanemo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga. U mnogim državama imate pravo poslati pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka ako niste zadovoljni načinom kako postupamo s Vašim osobnim podacima. Ako je tehnički izvedivo, mi ćemo Vam na temelju Vašeg zahtjeva poslati Vaše osobne podatke ili ih prenijeti izravno na drugog voditelja obrade.

    Ako nam podnesete zahtjev za slanje Vaših osobnih podataka na info@sulislife.com, udovoljit ćemo tom zahtjevu besplatno. Ako ne možemo udovoljiti Vašem zahtjevu u razumnom roku, obavijestit ćemo Vas o datumu kada ćemo udovoljiti zahtjevu. Ako iz nekog razlog na možemo ispuniti Vaš zahtjev, poslat ćemo Vam objašnjenje o tome zašto nismo udovoljili Vašem zahtjevu.

    Obavješćivanje o povredi osobnih podataka

    U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

    Obavijest o povredi Vam nećemo poslati u slučaju:

    • ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljiva bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;
    • ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
    • ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor ( u tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).

    Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

    Vaša privola

    Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

    Promjene naše politike privatnosti

    U slučaju promjene naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

    Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 10. travnja 2020. godine.

    Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

    U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)